Пожарникари и полицаи нямат информация за криминални лица в протеста им

Снимка: Infomreja.bg

Организатор на протеста в събота е изцяло Национален синдикат на пожарникарите и спасителите

Венцислав Станков, президент на Синдикат "Огнеборец", напълно отрече информацията, че протеста на полицаите и пожарникарите за по-високи доходи, който се организира тази събота, е организиран съвместно с криминални лица, съобщава news.bg. Нямам такава информация, категоричен бе той, след като даде кратък брифинг за медиите пред сградата на КНСБ след информацията на Министерски съвет и МВР-министъра Бойко Рашков.

Мен лично ме учуди информацията - организатор на протеста в събота е изцяло Национален синдикат на пожарникарите и спасителите, подкрепен от гражданската организация в МВР. Не мога да кажа дали има криминални организатори, но искам, ако МВР има такава информация, да я даде и на нас, посочи той.

Станков отрече на този етап да има покана и от правителството за разговори, но каза, че все пак я очаква всеки момент като главен организатор на протеста.

На 21 януари сме изпратили лично до премиера писмо за среща с него, но нямаме потвърждение, добави той.

Венцислав Станков уточни, че ако има намерения криминални лица да се включат в протеста - те се разграничават категорично. Протестът ще е изцяло мирен, отговорни хора сме, не искаме да създаваме напрежение в страната, настояваме да бъдем чути, заяви още Станков и посочи исканията: 20% увеличение на заплатите, 100 млн. лв. за капиталови разходи и разговори с МВР.

На въпроса разговарят ли с МВР и защо се оплакват от липса на диалог председателят на синдиката заяви, че се е създало напрежение заради преместването на 112 в отделна агенция, което се случва без диалог и че три пъти е писал до министър Бойко Рашков за среща от август досега, но няма отговор.

Реформите в МВР се правят на тъмно, без да се запознаят служителите, категоричен е той.

От своя страна председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Тодор Капитанов добави, че за протеста в събота има всички разрешения, той ще се проведе от Министерство на финансите до Министерски съвет, изцяло координиран е.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//