Подпалиха култово заведение в Кюстендил часове преди Нова година

снимки: infomreja.bg

Подпалиха култовото заведение "Езерата" в Кюстендил.

Инцидентът е възникнал малко след 4 часа тази сутрин, след като ресторантът е бил затворен от персонала.

Изпепелени са техника, оборудване, унижощени са и всички продукти, купени за новогодишната нощ.

Репортер на ИНФОМРЕЖА видя на място, че от заведението малко след 9 часа сутринта все още излизаше дим. Всички прозорци са счупени от високата температура. Стоят само гредите по покрива и желязната конструкция.

“Нищо не можем да ви кажем за момента. Ще прегледаме камерите и ще снемем обяснения от всички”, коментираха лаконично криминалисти, извършващи оглед на местопроизшествието.

Собственичката плачеше неутешимо в двора на заведението. “Ето това е кюстендилската злоба. Погледнете какво се е случило. Нямам думи”, каза тя.

За новогодишната нощ в “Езерата" е трябвало да празнуват над 80 души. Всички те са си купили куверти от по 60 лв.”, коментираха от персонала.

Това е втори наказателен палеж през последните месеци. Предният път пламна едно от кафенетата, намиращо се в района на квартал “Капията”.

Любопитното при последния палеж е, че ресторант “Езерата” се намира на метри от голяма бензиностанция. В съседство има и блокове. Никой обаче не е чул или видял пожара.

Заведението ще остане затворено, тъй като в него е необходимо да се направи основен ремонт. Нанесената щета е за хиляди левове.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

reni13:33 - 31.12.2013
Konkurenciqta si kazva dumata
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK