Пламна психодиспансера в Бургас, един е в реанимация

Снимка: dir.bg

Не е ясно какво е предизвикало огъня

Снощи около 19.07 ч. е получено съобщение за пожар на деветия етаж в Областния диспансер за психично здраве със стационар "Проф. д-р Иван Темков" в Бургас.

Своевременно на място са изпратени автопатрули три Районни управления, които предприели действия по обезопасяване на местопроизшествието и евакуиране на настанените за лечение и персонала, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Пристигнали са и четири противопожарни автомобили с 14 огнеборци, които потушили пожара. По първоначални данни същият възникнал от фотьойли, разположени в коридора на деветия етаж.

От инцидента пострадал един от пациентите на диспансера – 51-годишен бургазлия, който е настанен в реанимацията, без опасност за живота.

Той е с 5% изгаряния и затруднено дишане. Други четирима пациенти са леко обгазени. От пожара са нанесени материални щети само в коридора на етажа. 

Работата по случая продължава, като причината за възникването на инцидента е в процес на изясняване.

Една от неофициалните версии, по които се работи е, че пожарът е тръгнал от неизгасена цигара. От центъра за психично здраве посочват, че 90% от пациентите са пушачи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK