Пиронкова започна с победа на Уимбълдън

снимка: flickr.com

Българската тенис ракета номер едно при жените Цветана Пиронкова започна участието на си на най-престижният турнир от Големия Шлем с трудна победа над Весна Долонц.

Цвети успя да преодолее квалификантката в турнира, която в мометна се намира на 206 място в световната ранглиста с 5-7 6-0 7-5 и в следващия кръг ще премери сили със световната номер едно Мария Шарапова.

Срещата между шампионката от Уимбълдън през 2004 и Пиронкова ще се проведе в сряда на един от централните кортове в британската столица Лондон, като повечето спортни залагания за мача са на страната на рускинята.

Двубоят започна много лошо за пловдивчанката, която допусна ранен пробив в подаването си, а при 3-1 в полза на Долонц, представителката на Сърбия можеше да пробие още веднъж сервиса на Пиронкова.

Цвети обаче успя да задържи подаването си и взе следващите три гейма за да поведе с 5-4. В този момент Долонц бе изправена пред сериозна опасност да загуби сета, но успя да спечели своя сервис гейм, както и следващите два за да поведе със сет аванс пред българката.

Във втората част Пиронкова се мотива до краен предел и бе пълна господарка на корта. Тя показа отлични тенис резултати като спечели шест поредни гейма за по-малко от 30 минути игра.

В заключителната част Цвети отново започна много силно, като успя да пробие сервиса на своята опонентка и поведе с 3-1. Долонц обаче успя да върне пробива и изравни за 4-4.

При 6-5 в полза на пловдивчанката, тя реализира много важен мачбол, който и донесе победа и така Пиронкова ще трябва да се изправи срещу световната номер едно в сряда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//