Пирин Хайстер директно във II кръг за купата на България

снимка: infomreja.bg, архив

Благоевградският клуб по волейбол Пирин Хайстер - ЛТУ ще започне участието си директно във втория кръг на турнира за Купата на България. Това гласи регламентът на надпреварата, която дава възможност на първите пет тима в класирането на Висшата лига да пропуснат старта на турнира.

След изиграването на всички срещи от първия дял на първенството на Висшата лига Пирин Хайстер дели 4-5 място с тима на Ботев Луковит, като двата тима имат по 14 точки. По същия административен начин за следващия кръг се класират лидерът в групата Добруджа 07, Дунав Русе и УНСС. Във втория етап, планиран за 13 февруари, 7-те победители от първия кръг заедно с 5-те първи отбора от Висша лига формират 6 двойки.

В третия етап на 20 февруари 6-те победители от 2-рия етап заедно с 10-те отбора от Суперлигата формират 8 двойки, които се определят по подобен на предните етапи начин. Финалният кръг ще бъде от 15 до 17 март. Осемте победителя от третия етап (ако са само от Суперлига) определят чрез пълен жребий 4 двойки, включително и домакинството на срещите от този етап. Ако има класирани на този етап отбори от по-ниско ниво, жребият за тях се извършва по начин, подобен на предните етапи.

Победителите от 4-те срещи определят участниците за финалния етап – полуфинали и финал. Противниците в полуфиналните двубои се определят чрез жребий. Не се провежда среща за 3-то място.

Полуфиналните срещи и финалът ще се проведат в двудневен турнир в София, като противниците се определят чрез пълен жребий.

Припомняме, че домакин на финалния турнир през 2012 година бе зала "Скаптопара" в Благоевград. Тогава купата стана притежание на Левски Волей, след успех над Арда Кърдажали с 3:2 гейма.

 

КОМЕНТАРИ

the green22:35 - 05.01.2013
Само Пирин!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//