Петков за разпита в прокуратурата: Предадох информация за 19 лица на 20-ия в списъка

Снимка: Infomreja.bg

Според премиера ДАНС нямат данни български служби да са използвали софтуера за подслушване „Пегас“

ДАНС нямат данни български служби да са използвали софтуера за подслушване „Пегас“. Това заяви в кулоарите на Народното събрание премиерът Кирил Петков. По-рано днес Софийската градска прокуратура започва проверка за евентуално неправомерно използване на шпионския софтуер.

Министър-председателят уточни, че е разговарял с ДАНС по темата днес, цъобщава бТВ.

По думите му е изненадващо защо държавното обвинение се сезира сега, при положение, че казусът е известен от лятото на миналата година.

„Прокуратурата действа по интересен и странен начин напоследък – искат да им даваме допълнителна информация, въпреки че тя е публично известна. Надявам се това да не е пиар ход“, каза Петков.

Премиерът коментира още предадения от него списък с ненаказаните топ престъпници у нас, който предаде в прокуратурата:

„Питаха ме защо в списъка е имало 19 имена, след като в Брюксел съм говорил за 20 – за 19 човека дадох информация, а двайсетият е човекът на когото я предадох“. Петков отново потвърди тезата си, че главният прокурор Иван Гешев трябва да подаде оставка.

Петков отново повтори, че бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде разпитан за „кюлчетата и пачките в шкафчето“, защото самият той е казвал, че знае кой е направил снимките от спалнята му и коя е Мата Хари.

Относно скандала със „златните паспорти“, Петков обясни, че от управляващата коалиция вече са внесли законопроект по темата и се надява скоро схемата да бъде разобличена.

По отношение на кризата в Украйна, Петков коментира, че от НАТО идва информация за продължаваща ескалация на напрежението, затова страната ни трябва да е подготвена с всякакви сценарии. По думите му няма обща позиция за действие на ЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//