Педагози от Като Неврокопи и Драма на купон с колегите им от II ОУ в Гоце Делчев

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Повече от 10 директори на училища и педагози от гръцките градове Като Неврокопи и Драма уважиха патронния празник на неврокопското Второ ОУ „Гоце Делчев“ и пристигнаха специално за тържеството, организирано от гоцеделчевските им колеги.

Домакини бяха педагогическият колектив и директорът на Второ ОУ Спас Тетимов, които се бяха погрижили патронният празник на училището да бъде отбелязан по подобаващ начин.

След  голямото тържество в школото директорът Спас Тетимов покани всички учители от Гоцеделчевско и колегите им от Гърция на пищен коктейл в местния ресторант „Орбел“, където най-добрият готвач – Бойко Червенков, нагости празнуващите с отбрани кулинарни изкушения.

Директорът домакин получи много подаръци от педагозите от южната ни съседка, които след наздравиците и официалната част от празника окупираха дансинга и не го напуснаха до ранни зори.

Цяла вечер празнуващите играха заедно български и гръцки хора и танци. Депутатът от ГЕРБ Георги Андонов, представители на институции, местни бизнесмени и журналисти бяха сред поканените гости на коктейла по случай патронния празник на Второ ОУ „Гоце Делчев“.

Колективът на неврокопското училище миналата седмица сключи договор за сътрудничество с едно от училищата в Като Неврокопи, който впоследствие прерасна в побратимяване с още осем други училища в гр. Драма.

Намеренията на училището в Гоце Делчев са с побратимените гръцки училища да кандидатстват с различни съвместни проекти за финансиране от Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//