Парламентът намали състава на КЕВР

Снимка: БГНЕС

Това стана с приети на второ четене промени в Закона за енергетиката

Парламентът намали окончателно състава на КЕВР от девет на пет души. Това стана с приети на второ четене промени в Закона за енергетиката, съобщава Нова ТВ.

Именно темата „Енергетика” беше в основата на днешния спор в парламента. И по-точно идеята за реформа в Комисията за енергийно и водно регулиране.

„Целта на тези промени беше да се овладее и КЕВР в завладяната държава от олигарха Прокопиев”, заяви Мустафа Карадайъ от ДПС.

„Целта на този законопроект е еднолично да се вземе целия контрол над КЕВР”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

С промените се намалява броят на членовете на регулатора от 9 на 5, което опозицията не хареса.

„Искам да знам каква е причината да ги направите от 9 на 5?”, попита  Рамадан Аталай от ДПС.

„Каква е разликата между повече и по-малко хора - носенето на отговорност. При по-малко хора е по-ясно кой носи отговорност”, заяви Николай Ангов от „Продължаваме промяната”.

В спора се намеси и изборът на нов председател на КЕВР, където има само един кандидат. 

„Използвате най-лошите практики от миналото - за един пост да се бори в кавички един кандидати”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

„Имахте време да предложите, защо не предложихте?”, попита Искрен Митев от „Продължаваме промяната”.

„12 години мракобесие, вие в момента го продължавате, само два месеца, след като поехте властта”, заяви Цончо Ганев от „Възраждане”.

„Аз ще дам един пример - и г-н Гешев беше единствен кандидат и беше избран, без никой нищо да казва”, заяви Васил Стефанов от „Продължаваме промяната”.

А преди да се скарат, депутатите посрещнаха нов колега в редиците си. Деян Петков от „Има такъв народ” се закле на мястото на Александър Тодоров, който отиде за шеф на спортния тотализатор. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK