Отрязано дърво уби дете в монтанско село

Снимка: Infomreja.bg

Установено е, че детето е починало, след като е било ударено от отрязано дърво от баща му

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира във връзка с трагичния инцидент, при който паднало дърво уби 9-годишно дете в монтанското село Пърличево, съобщи Нова телевизия.

Незабавно е събрана информация за случая, като са проведени телефонни разговори с представители на отдела за закрила на детето в Дирекция "Социално подпомагане" - Берковица.

Установено е, че детето е починало, след като е било ударено от отрязано дърво от баща му. Незабавно са предприети действия по оказване на подкрепа на семейството и съучениците на загиналия.

От проведените разговори с класен ръководител на починалото дете и директор на Трето основно училище "Иван Вазов" - Берковица, в което се е обучавало момчето, е получена информация, че не всички родители на съучениците на починалото дете са били уведомени за инцидента.

Обсъдена е необходимостта от оказване на помощ на децата от класовете на други две деца от семейството, с цел правилно приемане на инцидента и недопускане на допълнителни кризи и рискове за тях. Установено е, че родителите също се нуждаят от психологическа подкрепа, както и двете по-големи деца в семейството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK