Отличия за волейболните националки от Разлог

снимки: Община Разлог

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев посрещна в кабинета си две от най-стойностните волейболни националки Мария Каракашева и Добриана Рабаджиева. Макар и все още много млади, спортистките от Разлог имат сериозна кариера зад гърба си.

Инж. Герчев награди двете лидерки в националния отбор с плакети за постигнатите високи успехи във волейбола. Кметът на спортен Разлог определи Мария и Добриана като знакови лица и посланици на спорта за едноименната община.

Добриана Рабаджиева е определена за посрещач № 1. Това голямо признание тя получи след изиграването на последните мачове от груповата фаза на световното Гран при. През този сезон Добриана ще играе в турското първенство като част от състава на елитния отбор Галасатарай. Националката игра в Рабита (Баку) през последните сезони.

Мария Каракашева по-рано през година също бе определена за най-добра посрещачка. Индивидуалната награда тя получи на финалния турнир на Европейската лига по волейбол за жени във Варна, на който българките спечелиха бронзовите медали. Бившата капитанка на волейболния ЦСКА Мария Каракашева ще играе за Динамо – Букурещ през този волейболния сезон.

Спортната кариера на волейболните титулярки започва в Разлог, където за обучението им се грижат треньорите Мицин и Дурев. В родното първенство те са постигнали всичко -  шампионки във всички възрастови групи и носителки на индивидуални призове.

Мария и Добриана са победителки и за тях истината е само в успехите на световния волейбол. Спортистките обичат да си почиват в Разлог през свободното време.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//