Отличиха студенти и преподаватели от ЮЗУ на Международния фестивал на изкуствата "Музите" в Созопол

Снимки: ЮЗУ

Студенти от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф.д. изк. Анелия Янева, представиха отлично Югозападния университет „Неофит Рилски“ на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол. Младите таланти получиха специална награда за професионално представяне като изпълнители и хореографи.

Признание от организаторите получиха и преподавателите от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф.д. изк. Анелия Янева и Чан Тхе Чунг. Те бяха удостоени с награди за отлична професионална хореография и новаторски подходи в преподавателската дейност. Получените награди са признание за интереса към специалност „Съвременна хореография“ и към обучението в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Участието на талантливите студенти в „Музите“ премина с представянето на два танцови спектакъла - „Танцуваме по българска естрада“ и „Обичам с френско очарование, испански страсти и италианска оперност“. Те станаха част от фестивалните вечери не само като изпълнители, но и със свои авторски хореографии, реализирани по известни български, френски, испански и италиански произведения.

Преподавателите от Югозападния университет участваха в програмата на международния фестивал с практически семинари - „Нови подходи в преподаване на класическия танц“, проведен от проф.д.изк. Анелия Янева и „Нови тенденции в съвременния танц“, организиран от Чан Тхе Чунг. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//