От утре преустановяват посещенията в детските градини и ясли в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Посещенията се възобновяват на 5-и април

Със заповед на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев,  считано от 01.04.2021 г. до 04.04.2021 г. се преустановяват посещенията в детските градини и детски ясли на територията на общината. Посещенията се възстановяват от 05.04.2021 г.

Заповедта е във връзка с издадената такава от Министъра на здравеопазването от вчера за въведени временни противоепидемични мерки на територията на Република България до 30.04.2021 г.

Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица под 18 годишна възраст, като изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Състезанието „Дупница-рън“ пък ще се проведе при спазване на въведените със Заповед № РД-01-194/30.03.2021 г. на Министъра на здравеопазването мерки. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.

До 30.04.2021 г. временно се преустановява работата на пенсионерските клубове на територията. Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия, включително такива провеждани на открито (събори, фестивали и др.). Изключение се допуска по отношение на музея, галериите, библиотеките, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и носене на защитни маски.

На директора на звено БД „Общински пазари“ е възложено спазването на въведената организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

В социалните услуги от резидентен тип - Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Надежда“; Център за настаняване от семеен тип за деца и Преходно жилище за деца от 15 до 18 години, се допускат посещения на външни лица по изключение и по преценка на ръководителя на институцията при спазване на въведените противоепидемични мерки и представяне на декларация от посетителя, че не е в контакт със заразно болни, няма признаци на остро респираторно заболяване и ще спазва въведените противоепидемични мерки на територията на институцията. Ограничението не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Преустановява се храненето на място на диетично столуващите към Домашен социален патронаж и диетично столово хранене. Домашен социален патронаж ще приготвя и доставя храната до адреса на потребителите при стриктно спазване на санитарно-хигиенните норми. В Детската кухня към ПДЯ „Пролет” да се провеждат засилени противоепидемични мерки, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена и да не се допускат лица с прояви на остри заразни болести.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK