Осъдиха условно петричанка за трафик на дрога

Снимка: Infomreja.bg, архив

Обвиняемата е държала наркотици с цел разпространение за общо 447,90 лв.

Състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Маргарита Алексиева, одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура Благоевград и 24-годишна жена от Петрич.

Съгласно споразумението Р. П. Я. се признава за виновна за това, че на 03.02.2021 г., в района на гробищния парк и в дома си в гр. Петрич, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32 от Закона за контрол на наркотичните вещества  и прекурсорите, е разпространила /продала/ високорисково наркотично вещество – 0,58 гр. грама амфетамин и кофеин, на стойност 17,40 лв.

Освен това обвиняемата е държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин и кофеин, с общо нето тегло 14,93 гр., на обща стойност 447,90 лв.

Деянието е извършено виновно с пряк умисъл  и осъществява признаците на престъпление по чл.354а ал.1 изр.1 пр.4 и пр.5 вр.чл.26 ал.1 НК.

С подписването на споразумението обвиняемата се съгласява да й бъде наложено наказание “лишаване от свобода” за срок от от 1 /една/ година и 11 /единадесет/ месеца.

На основание чл.66 ал.1 от НК изтърпяването на наложеното наказание „лишаване от свобода“ се отлага за срок от 4 /четири/ години, считано от дата на влизане в сила на определението на Окръжен съд - Благоевград.

Направените съдебни разноски следва да бъдат заплатени от обвиняемата.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK