Оставиха в ареста мъж, ограбил малолетно дете

Снимка: Infomreja.bg, архив

Борис Н. взел от детето 1,30 лв. след нанесени удари и душене

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Веселина Джонева, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Борис Н. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Кюстендил, за грабеж над малолетно дете, като е употребил за това сила – нанасяне на удари и душене, и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

В искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение се посочва, че на 06.07.2021 г., в гр. Кюстендил, Борис Н. е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 1,30 лв., от владението на малолетно дете, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Съдът приема, че от събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание от 5- 15 години лишаване от свобода. В мотивите си Окръжен съд – Кюстендил посочва още, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Той е осъждан 17 пъти. Задържан е, след като е обявен за общодържавно издирване.

Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n