Обвиниха 34-годишния Калоян за убийството на откритата в багажник жена

Снимка: Infomreja.bg

Според обвинението той е застрелял младата жена с два изстрела

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 34-годишния Калоян К. за предумишлено убийство по чл. 116, ал. 1, т. 9 от НК и го задържа за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 04.04.2023 г. от 03 РУ-СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 06.04.2023 г. в гр. София е открито тялото на К.Б.   

Обвинението е за това, че на 03.04.2023 г. в гр. София, ул. „Кукуш“ № 1, Калоян К. умишлено умъртвил лице от женски пол с инициали К.Б., като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че Калоян К. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

Предстои на 09.04.2023 г. да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ