Общински съветник със сигнал! Банщица застрашава от подкопаване пътя край Ябълково

Снимка: Infomreja.bg

Няма финансиране от МС

Коритото на река Банщица, в района след пречиствателната станция, по посока с.Ябълково, се е изместило и от години наближава и застрашава от подкопаване пътното платно на Републикански път I-6 при с.Ябълково, община Кюстендил, област Кюстендил.

На две места в близост до бившия мотел „Сайма“ реката вече е на разстояние между 11-17 м., като всяка година това разстояние намалява. През годините са подавани сигнали, включително и тази година, но решение до момента няма. Това обяви общинският съветник от ПП „Партия на зелените“- ГРАЖДАНСКА ЛИСТА, инж. Огнян Атанасов, който търси съдействие и от новоизбраните депутати от Кюстендилско.

Атанасов е сигнализирал и Басейнова Дирекция „Западнобеломорски район“, а отговорът от там е  „че с цел предотвратяване на вредното въздействие на водите, в резултат на преминаване на високи води е дадено предписание на Областна администрация Кюстендил да предприемат действия по компетентност в 6 (шест) месечен срок за осигуряване на проводимостта на участъка на р.Банщица, в землището на с.Ябълково, общ.Кюстендил“.

От своя страна Областна администрация е препратила по компетентност сигнала до Министъра на земеделието, храните и горите за преценка необходимостта от коригиране на засегнат от вредно въздействие на водите участък от река Банщица.

„Доколкото ни е известно, към днешна дата, такова финансиране от страна на МС не е осигурено и предписанията не са изпълнени. Също, така бих желал да Ви сигнализирам, че реката в участъка с.Ябълково и с.Жабокрът, също се нуждае спешно от почистване и евентуална корекция на коритото, тъй като след последните валежи е излязла от коритото си“, обяви още Атанасов, който се надява проблемът да бъде разрешен в най-скоро време.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//