Община Разлог закупи нов сметосъбиращ камион

Снимка: Община Разлог

Цели се облекчаване на графиците за превозване на боклук

Община Разлог закупи нов сметосъбиращ камион за отпадъци на общинска фирма “Благоустройство и чистота”. Кметът на община Разлог инж. Гърменов и Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог, присъстваха на демонстративна експлоатация на новата машина.

“Община Разлог върви по прав път за подобряване качеството на предлаганите услуги, чрез инвестиране в нова подобрена техника. Поради тази причина закупихме и чисто нов автомобил за събиране на отпадъци. При финансова възможност, планираме и закупуване на още един такъв и през следващата година. Намеренията ни са насочени освен към качествено предоставяне на услугата, така и към осигуряване на още работни места.”, коментира инж. Гърменов, съобщават от Общината.

“През 2019 година Община Разлог премина към собствена сметосъбираща фирма, която доказа своята ефективност във времето. За този период от няколко години, успяхме да предложим най-евтиния начин на жители и гости на общината за навременно събиране на битовите отпадъци. Със закупуването на новата техника, целим да облекчим графиците за превозване на боклук до депото и същевременно да обхванем разрастващите се крайни райони на общината.”, допълни зам.- кметът Иван Гюров.

По време на визитата си, двамата извършиха и оглед на строителните дейности, свързани с изграждането на сепарираща система за отпадъци на територията на Регионално депо- Разлог.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK