ОбС-Благоевград, гласува еднократната помощ за родители

Снимка: ОбС

Започват и предложенията за осъществяването на европроекти

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 30 юли 2021 година /петък/ от 9.30 часа  в зала „22-ри Септември”.

На провелото се заседание на председателския съвет към ОбС бе приет дневен ред от 22 точки на 30 юли /петък/ от 9.30 часа, в зала „22-ри Септември”.

Общинските съветници ще гласуват предложение за съкращения в администрацията на Общината. Ще се разгледа и отчет за дейността на ОбС. Предлага се още и създаване на звено „Инспекторат“, към дирекция „Екология и чиста среда“. 

Започват и предложенията за осъществяването на европроекти като: „Енергийна ефективност в сгради“ на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, финансирана от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП); Първа покана за набиране на проектни предложения по Резултат 1 „Подобрено управление на културното наследство“, Подрезултат 1.1 „Културно наследство, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“ от Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014 – 2021 г.; Втора покана за набиране на проектни предложения по Резултат 2 „Подробен достъп до изкуства и култура“ от Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г.

Ще се гласува и предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи, както и финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград. 

Общинските съветници гласуват още дали да бъде премахната каваравната в междублоково пространство в кв. “Еленово”, за която жители събраха подписка и изразиха възмущение, че ще им бъде отнета градинката.

А в Дъбрава инвеститор иска разрешение за ПУП „за предприятие за преработка на грозде чрез ферментация и дестилация - винарна”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK