Областната администрация домакин на Световния пробег на хармонията

снимка: infomreja.bg, архив

На 24 юли през Пиринско ще премине Световният пробег на хармонията, чийто участници ще бъдат приети в Областната администрация в Благоевград, след което ще продължат за Сандански.

Световният пробег на хармонията е основан през 1987 г. от радетеля за мир Шри Чинмой в дух на любов, хармония, единство, търпимост и толерантност. Този пробег има за цел да обединява хората, да свързва личности, общности, етноси, раси и народи. По непринуден, практичен и сърдечен начин приканва и насърчава изграждането на мирен свят, като основно е разбирането за единство в многообразието, което ни прави силни и солидарни граждани на Земята. 

България е част от Световния пробег на хармонията от 1999 г. Факелът е преминавал през страната ни 8 пъти и е вдъхновил мнозина българи.

На 14 юли 2012 г.  от Румъния влезе на територията на Р България, а на 24 юли към 14.00 часа ще пристигне в Благоевград, където ще бъде посрещнат от атлетите на ЛК „Джордан”, на ул. „Иван Михайлов” – пред ЮЗУ „Неофит Рилски”. Пробегът ще продължи в посока - Спортния интернат, където ще ги очакват спортистите от СКОБ „Младост” и ГК „Любчо Солачки”, за да бъде внесен от олимпиеца Данчо Янев в сградата на Областна администрация Благоевград към 14.15 часа.

Координаторът за Европа - Дипаваджан Ренер ще обясни с няколко думи каква е идеята на пробега  и ще представи основния отбор, спортистите ще бъдат приветствани от координатора за България – Здравко Йончев и от домакините - Областна администрация Благоевград.

Инициативата е отворена за участие на всички солидарни с идеята за световен мир и световна хармония, желаещи да се присъединят и да тичат по цялото трасе.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//