Облачността се увеличава, започват валежи от дъжд

Снимка: Infomreja.bg

Сравнително топло за сезона

Днес облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Сутринта в равнините и низините ще е мъгливо. След обяд в северозападните райони ще започнат валежи от дъжд, а до полунощ ще завали на много места в Западна и Централна България. Преди обяд ще духа умерен, в югоизточните райони - временно силен югозападен вятър. След обяд постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 9° - 11° в Северозападна България до 16° - 18° на места в югоизточните райони, в София - около 13°.

Над планините ще бъде предимно облачно и ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от запад-югозапад. След обяд в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието облачността ще е значителна, средна и висока. Без валежи. В сутрешните часове на места ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца. 

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 49 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 2 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 38 мин. и залязва в 18 ч. и 3 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK