Облачността намалява, вятърът отслабва

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 0 и 5 градуса

Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен вятър от запад-северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, а облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Над планините облачността ще е променлива, главно в сутрешните часове все още със слаб снеговалеж. Ще духа силен, сутринта и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще започне да отслабва и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат 3°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но още преди обяд ще отслабва.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 33 мин. и залязва в 16 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 22 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 39 мин. и изгрява в 16 ч. и 42 мин. Фаза на луната: пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK