Облачно време с повсеместни валежи

Снимка: Infomreja.bg

Продължава да нахлува студен въздух

Днес под влияние на средиземноморски циклон, който ще се премества през Егейско море, проливите към Черно море, метеорологичната обстановка в нашата страна ще се усложнява още. Времето ще бъде облачно с повсеместни валежи. В по-голямата част от Северна България, по високите полета и в планините ще вали сняг, в останалата част от страната - дъжд. Валежите ще бъдат значителни и снежната покривка ще се увеличава още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в източни райони и временно силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. В Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. В по-голямата част от страната температурите ще бъдат без дневен ход – между 0° и 5°, на места в Югоизточна България до 7°-8°; там е възможна слаба гръмотевична дейност. През нощта срещу вторник валежите постепенно ще отслабват.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Видимостта ще бъде намалена. Ще духа умерен югоизточен, по билата югозападен вятър. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха и на морската вода: 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца. През деня ще започне бавно да се повишава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 26 мин. и залязва в 18 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 15 мин. Луната залязва в 2 ч. и 38 мин. и изгрява в 11 ч. и 31 мин. Фаза: един ден след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK