Нужен ви е кредит без трудов договор? Откъде да го намерите?

Компаниите за бързи кредити имат по-гъвкава политика

Често се случва да имаме нужда от допълнителни финанси. С покачващата се инфлация и ниските доходи в страната ни често изпадаме във финансови затруднения. Неприятните събития също често ни изненадват – авария с автомобила, протекъл покрив или високи изравнителни сметки за отопление са само малка част от събитията, които могат да ни сполетят.

В такива случаи обикновено прибягваме до вземането на пари на заем. Първото, което ни хрумва е да помолим наш близък да ни услужи с нужната сума. За съжаление в днешно време рядко се намират наши познати, които да могат или да искат да ни услужат с нужната сума. Когато нямаме близки, от които да вземем заем, обикновено се допитваме до финансовите институции. Но какво се случва, ако не работим на трудов договор или пък нямаме никакви доходи? Когато сме в такава ситуация обикновено търсим кредит без трудов договор.

Шансът някоя банка да ни отпусне кредит без трудов договор и без постоянен доход е минимален. Компаниите за бързи кредити обаче имат по-гъвкава политика. Те взимат предвид всички ваши източници на приходи: от наеми, майчинство и граждански договори. Някои от институциите на пазара финансират дори потребители с недоказани доходи. За потребители, работещи в сивия сектор, често кредитът от такава институция е единственото решение.

Къде да кандидатствате за кредит без трудов договор?

Ако работите на граждански договор почти всички кредитни компании, ще ви отпуснат бърз заем. Това означава, че ще имате максимално голям избор от оферти. При положение, че работите в сивия сектор част от фирмите на българския пазар ще ви отпуснат заем. Потърсете какво предлагат различните компании и разгледайте какви промоционални оферти има на пазара.

Как да кандидатствате за желания заем?

Процедурата по кандидатстване е бърза – ако желаете онлайн процес е нужно да попълните онлайн заявка, в която са посочени ваши данни, както и да отбележите от каква сума имате нужда и за какъв период искате да я изплатите. Ако искате да кандидатствате в офис на кредитора, трябва да заявите желанието си на място. След разглеждане на заявката ви и необходимите проверки, ще получите отговор от кредитната институция. При одобрение парите се получават почти веднага.

Можете ли да получите отказ?

За съжаление е напълно възможно молбата ви за финансиране да бъде отхвърлена. Ето кои фактори биват вземани предвид, когато компаниите избират кой да бъде одобрен за заем.

Кредитоспособност. Тя включва няколко неща. Първото е, какъв е месечният ви доход. Вторият параметър е, колко други задължения имате. Броят на членовете на домакинството също е важен. Когато финансовата институция вземе предвид всички тези фактори, става ясно дали имате капацитета да изплащате искания кредит.

Кредитна история. Просрочията и нередовното изплащане на заемите ви се отразяват в Централния кредитен регистър. Ако сте имали множество просрочия по заемите си в миналото, финансовата институция няма как да ви има доверие, че ще изплащате редовно новия си кредит.

Дори нужният заем да ви бъде отказан, ви съветваме да не се обръщате за помощ към лихвари или неоторизирани кредитни фирми. Вземането на пари от несигурни източници, може да ви донесе още повече проблеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2