Новият областен управител на Кюстендил: Кандидатура съм на Бойко Борисов

Владислав Стойков, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Новият областен управител Владислав Стойков бе представен официално пред директори на териториалните структури на държавната администрация и регионалните медии. С решение N: 177 от 7 март на Министерски съвет той бе определен за областен управител на област Кюстендил.

„От Кюстендил съм, тук съм израснал и затова реших да приема предложението на Бойко Борисов. Искам да уточня, че съм кандидатура на г-н Борисов и заставам на този пост като негова кандидатура. Казвам го това, за да няма след това някой нещо да си приписва. Надявам се с колегите в областна администрация да изградим колектив, който да е с лице към хората и да решаваме техните проблеми. Сред приоритетите, който съм си поставил е да върнем хората в областта. Искам тук да има нови работни места, да се привличат инвестиции и да се печелят проекти”, заяви новият областен управител Владислав Стойков, който е инженер по образование и бивш футболист.

„Не се срамувам от това, че съм бил професионален футболист, даже се гордея със своята състезателна кариера, защото тя премина на добро ниво, играх в грандовете на българския футбол. Като професионален футболист 1997 г. играех в Левски София и тогава взех решението да започна своето образование и да се реализирам след приключването на спортната ми кариера на друго поприще – на инженерното поприще. Тогава записах да следвам в Техническия университет в София, където завърших с магистърска степен, машинен инженер съм. След това образованието ми продължи в Минно-геоложкия университет в София, също имам защитена магистърска степен по инженерна безопасност. Инженер по безопасността съм”, каза Стойков, който е семеен с две деца.

Той каза още, че вакантните места като зам.- областните управители и секретаря на областта ще бъдат избрани лично от него. Още днес Стойков започва срещи с всички кметове от областта.

„Екипът, с който ще работя, аз ще го избера, аз ще съм този, който ще определи хората, които ще работим заедно. Това ще са хора-професионалисти”, каза Стойков.

„Много ми е приятно, че днес всички вие сте тук, хора, с които сме работили изключително добре в последните няколко години. Предавайки управлението и на Кюстендилска област и на администрацията, която работи за тази област, аз се надявам, че вие ще бъдете коректен партньор и към новия областен управител и че заедно ще определяте политиката и насоката в развитието на Кюстендилска област.

Особено съм щастлива, че до мен днес седи един човек, който е с огромно желание и воля да работи усилено за развитието на Кюстендилска област. Убедена съм, че той ще бъде един добър ръководител. Пожелавам успех от все сърце на Владислав Стойков”, заяви досега изпълняващата длъжността областен управител Даниела Годинова. Тя подари на новия областен управител химикал, с който му пожела да подписва много успешни проекти за област Кюстендил, да подписва само документи, които са свързани с развитието на областта.

Директорите на двете дирекции в областна администрация поднесоха два букета съответно на Годинова и на Стойков.

Те изпратиха Даниела Годинова – вр.и.дл. областен управител с думите: „Искам да изразя емоцията на областна администрация и да засвидетелствам едно безкрайно уважение от това, че сме били заедно един работещ екип. Оставаме с много хубави чувства от миговете когато сме били и в тежки ситуации на работа, а също така и когато сме били удовлетворени и радостни от успехите, които сме постигали – обичаме ви”.

„И аз ви обичам, предавам един страхотен екип на г-н Стойков и съм сигурна, че той ще го оцени, най-невероятните колеги, които можете да си пожелаете”, каза Годинова.

 

 

КОМЕНТАРИ

БГ18:13 - 10.03.2012
Най-добре да си назначи двама заместници - десен бег и центърнападател, а секретарят нека да е вратар /по възможност-жена/. Кюстендил ще цъфтне - това е то "Кюстендилска пролет" !
тайнствен15:23 - 09.03.2012
Честито г-нСтойков!Много се радвам,че се пое тази длъжност от млад и амбициозен човек!Дано да се открият нови работни места,защото и аз се върнах преди година тук след дълго отсъствие с надеждата,че ще се реализирам в родният си град,но все още не успявам да се реализирам!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//