Необикновена "нощ" в благоевградския театър

Снимка: ДТ

Специалната програма започва в 11:00 ч. със спектакъла „Пепеляшка“

На 20 ноември (събота) вратите на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград ще бъдат отворени през целия ден за всички любители на сценичните изкуства. Екипът на театъра е подготвил специална програма за своите зрителите, по случай „Нощ на театрите“ 2021. 

В деветото издание на културното събитие, което популяризира дейността на театрите в цялата страна, благоевградската публика ще има възможността да гледа четири спектакъла в Драматичен театър „Никола Вапцаров“. 

Специалната програма започва в 11:00 ч. със спектакъла „Пепеляшка“ по любимата на всички деца приказка на Шарл Перо. 

В 12:30 ч. в камерната зала на театъра продължават изненадите за малките зрители с авторския детски моноспектакъл на изключителната Жанет Керанова – „Мечтата на духчето“.

Съкровени любовни изповеди на велики личности и музика на живо очакват зрителите в „Послепис“ – от 17:00 ч. в камерна зала. Силните емоции и вълнуващите думи на Фрида Кало, Бетовен, Марина Цветаева, Антон Павлович Чехов, Пейо Яворов, Лора и други забележителни имена от миналото, ще бъдат подсилени от музикалните изпълнения на забележителния Лъчезар Кацарски.

От 19:00 ч. в голямата зала на театъра зрителите ще се запознаят с най-известния лицемер в историята на литературата – Тартюф. Спектакълът на режисьора Дамян Тенев представя класическата комедия на Жан-Батист Молиер в съвършено нов прочит.

След края на представлението, зрителите ще имат възможността да се срещнат с актьорите от театъра на чаша вино във фоайето на театъра.

Билетите за представленията, включени в театралния маратон, са на преференциални цени – 4,00 лв. за детските спектакли и 8,00 лв. за „Послепис“ и „Тартюф“ и могат да бъдат закупени на място – от касата на театъра или онлайн чрез платформата entase: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/ 

Провеждането на събитията в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград са съобразени с действащите противоепидемични мерки. Зрителите ще бъдат допуснати в сградата, след представяне на зелен сертификат за преминат ваксинационен курс, поставена първа доза ваксина, преболедуване или отрицателен резултат от PCR или антигенен тест. На проверка не подлежат зрителите под 18 годишна възраст. За повече информация, можете да се свържете с касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград – 0879 523 729. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK