Наемат над 480 безработни в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

Над 480 безработни ще имат възможността да започнат работа във всичките 9 общини в Кюстендилски регион, стана ясно след проведеното днес заседание на постоянната комисия по заетостта към Областния съвет за развитие в Кюстендил.

Най-голям е броят на хората, които ще бъдат наети в община Кюстендил - 150 човека. Основното изискване към тях е да са над 50-годишна възраст или да са с ниска или без квалификация. Тяхно задължение ще бъде  ремонт на общинска мрежа, къртене на асфалтовата настилка и почистване на отпадъците, грундиране, полагане и уплътняване на асфалтова настилка, почистване на пътни канавки, изрязване на храсти и др.

Следваща по брой безработни, които ще наеме е община Дупница. Там се предвижда 125-ма души да започнат работа, като тяхно задължение ще бъде почистване на междублокови пространства, детски площадки, гробищни паркове, полагане на пътна маркировка и др.

Чрез програмите комисията по заетостта ще подсигури работа на трайно безработни лица от региона за различен период от време – от 6 до 8 месеца.

Други 37 безработни ще бъдат взети на работа към Областната администрация. Те ще се грижат за поддръжката на района около ГКПП-Гюешево и ГКПП-Олтоманци, поддържане и почистване на материално-техническата база и прилежащите терени на професионални гимназии, читалища и областна администрация, както и административна дейност, стана ясно след проведеното днес заседание.

По регионалната програма за заетост ще бъдат ангажирани и 16 човека в община Бобошево, 10 в Трекляно, 20 в Невестино.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK