Над 120 коли са пострадали при бурята в Бургас

Снимка: Радио Бургас

Над 300 сигнала за изкоренени дървета и прекършени клони са постъпили в община Бургас

В Бургас, Поморие, Айтос и по Южното Черноморие продължава разчистването на дървета и клони, затрупали коли и пътища след мощната буря снощи.

Над 120 са ударените от паднали дървета автомобили в областния център, предава БНР.

Над 300 сигнала за изкоренени дървета и прекършени клони са постъпили в община Бургас. 1000 декара лозови масиви са опустошени. Без ток все още са част от комплекс "Меден рудник" и поморийските села Лъка и Каменар. Няма тежко пострадали и бедстващи хора. Остава в сила и частичното бедствено положение в община Поморие.

В Бургас бурята нанесе много щети по сгради. Липсват дрехи от терасите, изтръгнати са комарници, има паднали комини, а на саниран блок в комплекс "Славейков" ураганният вятър е отнесъл част от изолацията.

Всички дежурни екипи на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението работят по отстраняването на паднали дървета, каза комисар Николай Николаев:

"В момента на територията на община Бургас има седем екипа, които обслужват произшествия, свързани с паднали дървета върху автомобили. Имаме такъв екип и в Поморие".

Работи се по възстановяването на електрозахранването в бургаския комплекс "Меден Рудник" и селата Лъка и Каменар, заяви говорителят на електроразпределителното дружество Петър Костадинов:

"Хубавото е, че град Поморие вчера около 2.00 часа сутринта колегите успяха да го захранят. Работили сме до късните часове. За Лъка и Каменар в момента чакам информация да ни кажат какво е положението там. В Сарафово успяхме да възстановим захранване. Имаме една част от "Меден рудник", по която днес ще работим. Проблемът е вътрешна мрежа в самия квартал, така, че лесно ще го оправим днеска".

За ситуацията в Поморие заместник-кметът Кунчо Гайдов заяви: "Все още е затруднено движението по главните пътища и подходите към Поморие. Има нападали още много клони, листа и части от дървета. В момента се работи на територията най-вече на град Поморие. Там са най-многото щети по инфраструктурата. Има също нападали дървета, изпотрошени коли, огради, улици, канали задръстени".

Над 1000 декара лозови масиви са унищожени край Поморие. Обобщава областният управител на Бургас Мария Нейкова. Ситуацията е много тежка, подчерта тя:

"Успоредно с това там, където гроздето не е обрано, също е поразено, което според хората за милион и половина са щетите към този момент". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK