„Набор 1959” ще строи параклис в Банско

снимка: Община Банско

Градоначалникът Икономов представи на общинската сесия предложение относно  смяна на предназначението на ПУП – ПРЗ в УПИ – от „за озеленяване” в „параклис, велявица и озеленяване”.

Инициативата за построяването на параклис в града под Тодорка е на „Набор 1959” и бе подкрепена с решение на общинските съветници от 30 юли тази година.

Храмът ще бъде изграден на ъгъла на улица „Отец Паисий” и ул. „Глазне”. По този начин в града ще има уникален комплекс от велявица и параклис на едно от най-оживените места в курорта.

В същото заседание бе приета Декларация за достъп на младите хора до култура,  една инициатива на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК).

На сесията бяха приети и други решения като изработване на Комплексен инвестиционен проект за определяне на трасе на водопровод от съществуващ напорен резервоар в селата Обидим и Кремен, както и отчетът за работата на Общинска администрация за първото полугодие на 2013 г.

По мнението на председателя Владимир Колчагов Общинският съвет и Общинската администрация работят в синхрон и в интерес на гражданите.

 

снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//