Мъж загина при челен сблъсък между лада и голф

снимки: infomreja.bg

Мъж загина при жесток челен удар между Лада и Фолксваген Голф. Тежката катастрофа е станала към 17 часа тази вечер на главен път Е-79, на около 7 км след Дупница в посока София. Километър след разклона за с. Дяково лек автомобил Лада със софийска регистрация, движещ се към столицата, е ударен челно от идваща насреща му кола "Голф-5", също със софийска регистрация.

Голфът предприел неправилна маневра, като изпреварвал на непрекъсната линия лада, която също изпреварвала друга кола на четирилентов участък, като я блъснал в предната дясна част. Вследствие на удара един от пътуващите в ладата е починал на път към дупнишката болница.

Водачът на голфа и спътникът му са невредими, благодарение на отворилите се въздушни възглавници. Мястото на катастрофата е посетено и от екип огнеборци, които рязали ламарините, за да извадят заклещените в руското возило пътници.

Вторият пострадал е транспортиран за УМБАЛСМ "Пирогов". Полицаите са направили оглед на местопроизшествието. Към 18.30 ч. катастрофиралите автомобили са отстранени с платформа на пътна помощ.

На водача на голфа е взета проба за алкохол с дрегер, след което той е изпратен и за кръвна проба в Спешния център в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//