МВР: Овладяна е ситуацията след взрива на цистерна в Русе

Снимка: Infomreja.bg

Загинал е един човек, няма данни за други пострадали

На 24 ноември, към 10.40 часа, е постъпил сигналът за инцидент с цистерна в района на площадка на завод за смазочни масла в Източната промишлена зона на Русе.

На мястото на инцидента своевременно са изпратени четири екипа на РДПБЗН - Русе за ликвидиране на възникналия пожар и на ОДМВР – Русе - за обезопасяване и ограничаване на периметъра.

При пристигането е установено, че работниците са били евакуирани. Благодарение на бързата реакция на екипите на пожарната инцидентът е овладян и са предотвратени по-големи щети и разрастване на произшествието.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, според първоначалната информация е загинал един човек, няма данни за други пострадали. Няма опасност за населението, както и от замърсяване на атмосферата по данни на директора на Екоинспекцията в Русе.

В момента на местопроизшествието текат процесуално-следствени действия, като периметърът ще остане отцепен до приключване на огледа. Причините и обстоятелствата, довели до инцидента, предстои да бъдат изяснени в хода на разследване от Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура - Русе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK