Моторист загина в Подбалканския път

Снимка: Infomreja.bg

Пътни инциденти в страната завършиха с пострадали

В РУ-Карлово е образувано досъдебно производство във връзка с настъпила смърт на моторист.

Около 11.30 ч. вчера било съобщено, че в отсечката между село Антон и град Клисура на Подбалканския път мотоциклет „Сузуки“ се преобърнал вляво извън платното за движение. 58-годишният водач е транспортиран с линейка в пловдивска болница, от където по-късно било съобщено, че е починал.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група. Работата по случая продължава разследващ полицай и лекар от съдебна медицина. 

Възрастен мъж е в болница, след като бил блъснат от движещ се на заден ход лек автомобил. Сигналът за произшествието вчера на ул. „Ягодовско шосе“ в Пловдив е подаден в сектор „Пътна полиция“ около 10.15 ч. Пострадалият е 73- годишен пешеходец, а колата управлявала 46-годишна жена, чиято проба за употреба на алкохол е отрицателна.

Към 2.15 ч. в събота хисарски полицаи били насочени към сигнал от тел. 112 за преобърнал се лек автомобил преди село Ръжево Конаре.

На място униформените изяснили, че става дума за „Фолксваген“, движил се към селото от разклона на главен път Пловдив-Карлово. По първоначални данни 23-годишният водач загубил контрол и колата пресякла лентата за насрещното движение, преминала над отводнителен канал и се обърнала в поземлен имот. Младежът, който е с едногодишен стаж зад волана, и негова спътничка на 22 години са оставени под лекарско наблюдение. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.  

Пътен инцидент със значителни материални щети е станал на 23 юли в 17:30 часа на третокласен път Луковит – Оряхово. 23-годишен със специален автомобил „Мерцедес“ е навлязъл частично от дясна в лява пътна лента, като не е съобразил поведението си с разположението на пътното платно на изпреварващ го товарен автомобил "Рено". 

Ударил го е странично в предната лява част на влекача, като го е принудил  да се отклони вляво и да се удари в предпазна метална еластична ограда (мантинела), и да спре. Специалният автомобил с прикачена платформа, е продължил движението си, като се е отклонил също вляво по посока на движение, удряйки се в метална еластична ограда (мантинела), като тегленото автомобилно ремарке (платформа) е преминало през нея. Нанесени са значителни материални щети.  Водачите са тествани за употреба на алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието. 

На 23 юли около 15:55 ч. на главен пътя Русе – Разград, в района на километър лек автомобил „Тойота“ с разградска регистрация, управляван от 30-годишен мъж, при движение в посока към гр. Разград е излязъл от своята пътна лента, преминал е през насрещната, след което в левия банкет се е блъснал в ствол на дърво.

При инцидента са пострадали водачът и пътник, возил се на предна дясна седалка. Двамата са диагностицирани с политравми и са настанени за лечение в болница в Русе. Към момента не е изяснено, дали водачът е употреби алкохол или наркотици. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията. Причините за ПТП се изясняват, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//