Млад водач от Мусомища, употребил алкохол и опитал се да избяга от униформените, призна вина

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев след обжалване на наказателно постановление, издадено от началника на полицията, срещу младия водач от гоцеделчевското село Мусомища - Стефан Димитров Хаджидиманов, измени наказанието му в частта за лишаване от правоуправление и постанови то да бъде в рамките на 1 месец.

Решението на съда подлежи на касационно обжалване пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок. 

Стефан Хаджидиманов е бил наказан от органите на реда за това, че на 06.03.2016 г. около 00.40 ч. е бил забелязан да управлява лек автомобил марка „Шкода Октавия“ по улица „Драма“ в Гоце Делчев и при опита на полицейския патрул да спре водача за проверка, той се опитал да избяга, като не спрял на подадения му сигнал. 

Полицаите обаче последвали Хаджидиманов до селото му, където след направения му тест за алкохол се установило че, същият е бил и пиян. Позовавайки се на закона, полицейските служители съставили акт на Хаджидиманов, след което последвало и наказателното постановление. 

Според обжалваното от Стефан Хаджидиманов наказателно постановление за лишаване от правоуправление от 3 месеца  на 1 месец, съдът се произнесе, че са налице многобройни смекчаващи вината обстоятелства, които не са взети предвид от наказващия орган. Отделно от това липсват и данни за други нарушения по Закона за движение по пътищата, извършени от Хаджидиманов.

Съдът отчете обаче и обстоятелството, че жалбоподателят се е опитал да избяга от проверяващите полицейски служители с управлявания от него лек автомобил, заради което остави непроменена наложената на Стефан Хаджидиманов административна глоба от 100 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK