Минка Капитанова уволни свой заместник, участвал в заговор за изключването й

Ибрахим Къдриев, снимка: личен архив

Казусът с изключването на Минка Капитанова от ДПС върви към разплитане. Доказва го поредното уволнение в Община Гърмен, извършено от кметицата.

Този път със своя пост в администрацията се разделя заместник-кметът Ибрахим Къдриев, който е от село Рибново. Той бе назначен на 7-и април тази година по предложение на местния съвет на ДПС - Рибново и депутата Ахмед Башев.

Членове на Движението за права и свободи в Рибново съобщиха, че младият физкултурник, заместник на кметицата Минка Капитанова, е станал част от схемата за нейното изключване от партията.

В протокола на съвета на ДПС - Рибново, с който преди няколко дни на тайно събрание в хотелския комплекс "Градина" на Башев бе изключена Капитанова, местните лидери са посочили като мотив твърденията на наскоро назначения Къдриев, че бил тормозен от кметицата.

Впоследствие Къдриев признал, че написаното в протокола не отговаряло на истината, но не посмял да изкаже публично позицията си, за да се защити. В замяна на това получил заповед за уволнение. 

Така от края на миналата седмица Община Гърмен работи с един заместник-кмет по-малко.

На Областния съвет на ДПС Къдриев ще трябва да разкаже истината за заговора и неговите автори, ако иска да остане член на ДПС, коментираха високопоставени лидери на Движението за права и свободи, които вече проучват мотивите за безпрецедентния сценарий за изключването на Минка Капитанова от партията. 

Кметицата пък от своя страна на предстоящото заседание на областното ръководство ще трябва да обоснове предприетите от нея рокади в администрацията.

Преди да бъде назначен за заместник-кмет на Община Гърмен, Къдриев бе учител по физкултура в СОУ „Йордан  Йовков” в с. Рибново. Той е завършил средното си образование в училището в Рибново, а висшето - в ЮЗУ "Неофит Рилски" със специалност "Педагогика на обучението по физическо възпитание".

От април тази година Къдриев отговаряше за ресорите "Култура, образование, социални дейности и европроекти". За неговото място се търсеше подходящ кадър цели 7 месеца след проведените частични избори на 25 септември 2013 г., които се наложиха след избора на Ахмед Башев за народен представител.

Вероятно от началото на новата учебна година младият активист на ДПС ще се върне на старата си длъжност, още повече, че наскоро е защитил и квалификация за начален учител.

"Такъв случай досега не сме имали, това все пак е общински кмет. Не съм запознат с обстоятелствата, довели до това срамно, според мен, решение. Надявам се скоро да бъде свикано заседание на областно ниво, за да станат ясни нещата", коментира преди дни новината за изключването на Минка Капитанова областният управител на Благоевград Муса Палев.

Капитанова вече е изпратила възражение до областното ръководство и до заместник-председателя на ДПС. Не е изключено и двата партийни органа да отхвърлят решението на Общинския съвет в Гърмен за изключването й.

 

КОМЕНТАРИ

Смог18:32 - 18.07.2014
Минка не би направила тези ходове ако не е усетила,че доверието на Централата на ДПС към Башев е спаднало.Познавам как деѝстват в ДПС.Що се касае до изключването и.Ако Башев го прави еднолично то значи има вече проблеми сас Сокола.Тои обожава хората му да се конкурират.Това значи,че Башев си заминава.Тарси се негов заместник.........
До Джемал14:18 - 16.07.2014
Джемале не забравяй кой предложи минка за кмет. Умният Башев. Тоя си играе с вашето малоумие както си иска. Била го предала не не го е предала , а не знаеше че е крал и сега поиска пак да краде чрез нея. да ама не. този път направо се оляхте по рибново и общината не е ваша.
Bobi20:28 - 15.07.2014
Kakvo ? Nqma li nqkoi smel4aga da go za6titi mizernici sma4kani mnogo ste smeli ama kato vi kajat istinata v ochite i mlakvate jen4ovci...
Bobi20:24 - 15.07.2014
Da se maha toq manol be pisna ni ot bokluci nali e ot ribnovo 20g mizeriq,20g natisk nad horata toi maika si i ba6ta si ne obi4a ta za horata li 6te misli palni bokluci mahnete gi vsi4ki slojete mladi hora,koito imat jelanie da rabotqt i mislqt za ostanalite,a ne samo za ob6ornite si smetki i hotelite si da ne mislite che tezi pari sa ot chesna rabota,ne tezi pari sa ot na6ite garbove,nemoje sinat na ba6ev da kara Djip Mercedes za 100 000 hilqdi leva,toi da kara Limozina Audi za 80 000 leva,anie horata da se 4udim kade da iskarame 2leva da si ishranvame semeistvara...BOKLUCIIIIII VSI4KI VANNN :D:D:D

FACEBOOK