Министър Греков: Няма забавяне на субсидиите за животновъдите

Димитър Греков и Мая Манолова, снимка: infomreja.bg

Няма забавяне на субсидиите за животновъдите, до момента те са изплащани по предварително обявения график и без закъснение, каза в Кюстендил министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Вече са преведени средствата на говедовъдите. От понеделник ще се превеждат на овцевъдите, а през първата десетдневка на декември - специфичната помощ за млякото.

"Не сме се забавили, за първи път се спазва до ден това, което е обещано. Искам за животновъдите да има много повече средства и ще търся възможност те да стигнат до тях", увери Греков. Той уточни, че вече е направил предложение в парламентарната комисия по земеделие, пасищата, мерите и ливадите да се дават само на животновъдите и обратно - тези, които се грижат за пасища, ливади и мери да имат животни.

"По този начин даваме приоритет на животновъдството", уточни министърът.

По думите му все още не е овладяна ситуацията с шарката по овцете в сатовчанското село Кочан.

"На последното заседание на Министерски съвет беше предложено от министъра на отбраната да се изградят така наречените кльонове във връзка с бежанците. Аз подкрепих идеята, че трябва да има съоръжения от рода на електропастирите, чрез които да се ограничи достъпът на животни от Гърция", допълни министър Греков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//