Министър Дашева връчи на Йордан Бозов наградата за най-добър баскетболист за 2016 г.

Снимки: ММС

Министърът на младежта и спорта Даниела Дашева връчи на Йордан Бозов наградата за най-добър баскетболист у нас за 2016 г. Проф. Дашева присъства на специалната галавечер за раздаването на годишните отличия на Българската федерация по баскетбол. Тя сподели, че от малка живее с баскетбола и че се чувства част от семейството на баскетболната общност.

Йордан Бозов, капитан на „Рилски спортист“, спечели приза за най-добър състезател в България. Колегата му Александър Везенков от „Барселона“ беше отличен като най-добър български баскетболист в чужбина. При жените за №1 у нас беше провъзгласена Радостина Димитрова от „Хасково 2012“, а в чужбина – Борислава Христова от „Вашингтон Стейт“.

На церемонията бяха връчени награди за най-добър треньор – на Любомир Минчев („Берое“), за най-добър съдия – на Венцислав Великов и за любим баскетболист на феновете – на Александър Груев от „Спартак“ (Плевен).

С почетни плакети за кръгли годишнини бяха наградени Юлия Стоянова и Николай Спасов. За принос към баскетбола отличия получиха кметовете на Монтана – Златко Живков, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Перущица – Ради Минчев, на Ямбол – Георги Славов и на Самоков – Петър Георгиев.

Специални награди за дългогодишни заслуги бяха отредени на Валентин Златев, президент на „Лукойл Академик“ и на Петър Георгиев, президент на „Рилски спортист“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//