Местят Административния съд и Районната прокуратура в сградата на 3-ти учебен корпус на ЮЗУ "Неофит Рилски"

Снимка: ЮЗУ "Неофит Рилски"

На извънредно заседание днес Комисия „Управление на собствеността” към Пленума на Висшия съдебен съвет предприе действия във връзка с безвъзмездно придобиване от Община Благоевград на сградата на 3-ти учебен корпус на ЮЗУ "Неофит Рилски" за нуждите на Административния съд и Районната прокуратура в Благоевград.

Към момента съдът е настанен в стария МОЛ, където има жилищна част, банкови и административни офиси, магазини и туристически обекти.

Заеманите от съда помещения не отговарят на нуждите на съда, недостатъчни са като брой, площ и не са в състояние да задоволят нарастващите потребности на съдии, служители и граждани, са мотивите за преместването в новата сграда.

От друга страна Съдебна палата – Благоевград е с ограничен капацитет, поради което е целесъобразно освобождаване на помещенията, заемани от Районната прокуратура.

Новата сграда се намира непосредствено срещу Съдебната палата и в най-пълна степен ще облекчи работата на магистрати, съдебни служители и граждани и ще реши в дългосрочен план сградния проблем на съдебните институции в Благоевград, съобщават от ВСС.

В момента в нея се помещава Стопанският факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//