Манолова на протеста: Опитът да се сплаши Бойко Рашков е опит да сплашат всички министри

Снимка: Изправи се.БГ

Протестът бе срещу нахлуването на прокуратурата в МВР

Опитът да бъде сплашен служебният вътрешен министър Бойко Рашков е опит да бъдат сплашени всички министри, които искат да покажат истината за управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Няма да оставим прокуратурата да се опитва да страхува служебното правителство. Това е в интерес на Борисов и на ГЕРБ, за да останат нещата същите.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук от протеста пред Съдебната палата днес. Протестът бе срещу нахлуването на прокуратурата в МВР.

Тук сме, за да защитим демокрацията и разделението на властите. Недопустимо е прокуратурата да влиза и да натиска комисията, която проверява дали са подслушвани политици от опозицията, лидери на извънпарламентарните партии тогава и на протестите. Да оставят Бойко Рашков да покаже цялата истина, допълни Манолова.

Тя подчерта, че „Изправи се.БГ“ подкрепя усилията на Бойко Рашков да върне правилата в службите и в МВР и да покаже истината за управлението на Борисов и за подслушванията.

Министрите на икономиката и на финансите започнаха да вадят истината за това къде са изчезнали милиарди левове от държавния бюджет и как са давани кредити в ББР. Защо прокуратурата не влезе да установи истината за „Автомагистрали“, попита Манолова.

Тя бе категорична, че раздаването на милиарди левове публични средства в „Автомагистрали“ е абсолютно незаконно и за това трябва да се носи наказателна отговорност.

Истината как се борави с публични пари в полза на приятелския кръг от фирмите, близки до Бойко Борисов, излезе наяве. Раздавани са аванси на фирми, които не са започнали работа и тези аванси са гарантирани през застраховки, които не покриват такъв риск, обясни Манолова.

Усилията на служебното правителство са такива, каквито българските граждани очакват, заяви още тя и каза, че „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепя действията на тези министри, които се опитват да върнат върховенството на закона и правилата в институциите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK