Манолова на Алепу: Това безобразие трябва да се премахне

Снимка: Изправи се.БГ

На Шофьорския плаж шофьора на джипа го няма, корупцията след управлението му обаче остава

Нямаме нищо общо с тази порочна сделка. Строежът на Алепу трябва да се премахне, независимо дали от стария или новия собственик. Тук сме, за да защитим обществения интерес. Виновните за поредицата нарушения, а вероятно и престъпления, трябва да бъдат наказани. Каквото и да е решението на съда, този комплекс не може да бъде изграден - просто хората няма да позволят.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук от Шофьорския плаж на Алепу, при така наречената „подпорна стена“, чийто собственик бе сменен вчера.

Манолова припомни, че купувачът е общински съветник в Приморско от партия, която няма нищо общо с „Изправи се! Мутри вън!“.

Не е нормално на дюните по Черноморието да се появяват грозни, уродливи сгради - паметник на корупцията в българската държава. Това е Шофьорският плаж, а шофьорът на джипа отново не е тук. Той е там, където може да си режисира аплодисменти и където няма да му се задават неудобни въпроси. Шофьорът на джипа не е стъпил на Шофьорския плаж. Той си отива, но за съжаление, както се пее в песента във филма, който е заснет на този плаж „остава, остава“ корупцията и безобразията от неговото управление. Наша задача е просто да не ги позволим, допълни тя.

Нека не допуснем този строеж да се довърши и да бъдем гарант за това, че тази бетонна грамада зад гърба ни ще бъде демонтирана и отстранена за сметка на някой от собствениците – дали на приближената до Борисов фирма, която се снабди с разрешителни и направи всичко на тъмно, или на новия собственик, който не по-малко нагло е придобил един такъв безобразен строеж и заявява, че ще го строи, каза още Манолова.

Тя призова новия собственик да демонтира строежа и да се откаже от всякакво изграждане на комплекс, подпорна стена, къщичка за птици или друга фантасмагория по думите на Бойко Борисов. Няма да позволим този комплекс да бъде довършен. Българското Черноморие е обезобразено, за да са удовлетворени различни търговски интереси на различни фирми и приближени до властта олигарси. На това трябва да се сложи точка. Подготвили сме промени в Закона за черноморското крайбрежие за забрана на строителството в Зона А, заяви Манолова.

В живото включване участва и Здравко Василев, брат на купувача на "подпорната стена". Припомняме, че вчера Здравко Василев се разграничи от сделката на брат си чрез видео във Фейсбук, в което нарече сделката възмутителна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK