Махат опасни ледени висулки в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Служители на Гражданска защита започнаха от днес акция по отстраняване на опасни ледени висулки в Благоевград. Огромни ледени късове заплашително са се надвесили по покривите на повечето обществени и жилищни сгради в града, а немалко от тях крият реална опасност за минувачите.   

Работата по премахването на висулките стартира рано тази сутрин от бившата сграда на ОКС на бул. „Васил Левски“, след което екипите се насочиха към обществени сгради в центъра на Благоевград.

Над половин час продължи операцията по отстраняването на 50-сантиметрова опасна висулка, образувана на капчук в жилищна кооперация на ул. „Александър Стамболийски“.

Затрудненението дойде от паркиран точно под ледения блок автомобил, чийто собственик не бе издирен. Това наложи служителите на Гражданска защита сами да избутат колата.

Отговорността за почистването на висящите висулки е на собствениците на сградите, а за премахването на ледовете от обществени сгради, мостове, тунели и други трудно достъпни места ангажиментът е съвместен - на Гражданска защита и Общината.

Солени глоби грозят гражданите за непочистени висулки. При невъзможност за отстраняването им обаче могат да се подават сигнали на Гражданска защита.


 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ АКЦИЯ "ЛЕДЕНИ ВИСУЛКИ" ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//