Магията на словото „оживя“ в НЧ „Пробуда 1919“ в село Копиловци

Снимки: НЧ „Пробуда 1919“

Културното звено отбеляза 103 години от създаването си

В НЧ "Пробуда-1919" – Копиловци, се проведе тържество, посветено на 103 -  годишнината от създаването на читалището и продължение на проект ,,Активни общности за изграждане на капацитет за промяна на община Кюстендил“.

Със  неповторими сравнения, образни метафори и красиви слова благопожеланията са неизменен компонент от коледните обичаи и традиции.

А „магията” на словото, завещано ни от нашите прадеди е още силно и живо. И днес то идва като горещ вопъл чрез нашите деца до нас, за да запазим нашета автентичност. Участниците със своите благословии и християнски молитви изразиха чувства, мисли, надежди и своето упование в Бог, за сбъдване на най- съкровени мечти за добруване, благоденствие и най – вече за продължаване на рода български.

Възстановихме обичаите от светлата бъдни вечер, с трепетното очакване на коледарите, който възвеличиха труда на стопаните и пожелаха здраве, берекет и плодородие до суровакарските и новогодишни благопожелания, обясни секретарят на читалището Евелина Димитрова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK