Лицата от следващия Министерски съвет, кои са те?

Снимка: Infomreja.bg

Николай Денков, Бойко Рашков, Асен Василев и Стефан Янев са сред познатите

Почти сигурно е, че за премиер ще бъде предложен съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Очаква се в коалиционното правителство да има четирима вицепремиери. Асен Василев от ПП ще бъде номиниран и за министър на финансите. Очаква се Калина Константинова, също от ПП, да поеме и ресор администрация.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова освен заместник-министър председател ще бъде вероятно и министър на икономиката и индустрията, а Борислав Сандов от „Демократична България“ – на екологията.

Според източниците на бТВ за министър на вътрешните работи ПП ще предложи да остане служебният министър Бойко Рашков. Като министър на образованието пък ще остане Николай Денков.

За иновациите и растежа се предлага Даниел Лорер от ПП, а за министър на правосъдието най-вероятно ще бъде номинирана Надежда Йорданова от „Демократична България“.

Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ ще е номинацията за министър на регионалното развитие. За министър на транспорта – Николай Събев от ПП.

За министър на външните работи – Димитър Гърдев от ИТН, а за министър на електронното управление – Божидар Божанов от ДБ.

За министър на младежта и спорта според информацията ни най-вероятно ще бъде номиниран Радостин Василев от ИТН.

Неофициалната информация е, че ПП предлага професор Асена Сербезова за министър на здравеопазването. А настоящият премиер Стефан Янев вероятно ще оглави министерството на отбраната. За министър на културата се очаква да бъде издигнат Тодор Мечкарски от ПП.

Номинацията на ИТН за министър на енергетиката вероятно ще е Александър Николов.

БСП все още изчакват със своите предложения, но се предполага, че за министър на труда и социалната политика ще бъде предложен Георги Гьоков. Министерството на туризма да оглави Христо Проданов. Кой ще оглави министерството на земеделието засега не е известно.

Всички тези имена са неофициални и може да претърпят промени в последния момент.

Късно снощи потенциалните партньори са получили за обсъждане от „Продължаваме промяната“ проекта за коалиционно споразумение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk