Лавината удължи почивката на 10-ина туристи в „Картала“

снимки: Община Благоевград

10-ина туристи ще удължат почивката си на ски център „Картала“ след падналата вчера сутринта лавина, която блокира пътя до курорта. Скиорите обаче не се чувствали бедстващи, тъй като сами пожелали да останат в базата, въпреки осигурения им от Община Благоевград транспорт до града.

Така поне твърдят от пресцентъра на кметството, откъдето официално опровергаха разпространената вчера информация, че в ски центъра в местността „Бодрост“ са блокирани 30-35 души.

Повечето от туристите, решили да продължат отдиха си в планината заради огромното свлачище, затрупало пътя, са от Благоевград, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от общинска администрация.

Плануваното за този следобед разчистване на пътя се отложи поради опасност от ново свличане на земни маси. Иначе цялата специализирана техника – два багера, фадрома и булдозер, вече е на място и в пълна мобилизация да започне работа.

Засега не е известно кога ще стартира същинското разчистване на огромната маса от сняг, пръст, камъни и дървета, която е преградила и коритото на река Бистрица.

По последни данни свлачището е с дължина около 35 метра, ширина 20 метра и височина към 6-7 метра. Приблизителният обем е от около 8 до 10 000 кубични метра.


ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK