Кубрат Пулев откри областното първенство по бокс в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Много емоции предложи областното първенството по бокс за зрителите в зала Скаптопара. Състезатели на 10 клуба от цялата страна премериха сили на ринга в Благоевград. Изиграни бяха точно 22 срещи за определяне на областните първенци.

И този турнир нямаше как да се случи без къртовската работа на отец Андон Шавулев. Председателят на БК Пирин положи максимум усилия, не само да организира състезанието, но и да доведе в залата световен и европейски шампион по бокс.

Истинската еуфория, обаче настъпи в момента, когато прагът на залата прекрачи световният шампион за професионалисти тежка категория Кубрат Пулев. Идолът на голяма част от младите боксьори бе специален гост на турнира. Преди два дни личният му треньор Михаил Таков вече официално е селекционер на националния отбор по бокс.

Самият Михаил Таков остана очарован от старанието на младите боксьори и изрази надежда, че много скоро българският бокс ще върне старата си слава. Необходимо е обаче много работа.

В същото време с титлата областен първенец се окичиха Емануил Богоев от Пирин в кат . 36 кг, Антонио Златанов в кат. над 91 кг., Стоян Валентинов в кат. до 52 кг., Шабан Димитров в кат. до 49 кг. и Николай Чавдаров от клуб Тайсън в кат. до 66 кг.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK