Критично е състоянието на жената, натровена с препарат „Каунтер”

снимка: infomreja.bg, архив

Състоянието на 63-годишната Люба Щерева от Гоце Делчев, която снощи е била приета в интензивното отделение на болница „Иван Скендеров” след натравяне със селскостопанска отрова продължава да е критично, съобщиха от здравното заведение. Лекарите се борят за живота й.

Тя е в кома и на командно дишане, направени са й промивки с въглен. Взетите проби са показали, че Люба Щерева се натровила с най-силния селскостопански препарат „Каунтер”.

В болницата е била закарана от 46-годишен англичанин, с когото отскоро живеела на семейни начала на ул. „Тодор Александров” в Гоце Делчев.

При приемането на Щерева в болницата не са установени и у двамата документи за самоличност, с което са се заели служителите от РУП-Гоце Делчев.

Пред докторите съпругът обяснил, че при разходка домашното им куче намерило изхвърлена тестена закуска и изяло част от нея, след което колабирало. То е било закарано за преглед в кабинета на ветеринарния лекар д-р Желязков, който констатирал, че домашният любимец е отровен.

Едва тогава Люба Щерева признала, че и тя е опитала от тестената закуска.

Жената е била закарана светкавично за преглед в болницата в Гоце Делчев, по-късно изпаднала в кома.

Къде е намерена отровната закуска, кой и защо я е поръсил със силната селскостопанска отрова, има ли извършено умишлено престъпление или  случаят е един от травиалните за Гоце Делчев за изтребване на бездомните кучета, престои да установят разследващите органи. 

 

КОМЕНТАРИ

МОНИ11:21 - 28.03.2013
ЕЕЕЕ...случи се.ТОВА Е ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА,СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧИ ЛОВНИЯ СЕЗОН,НЯКОИ ОТГОВОРНИ ЛИЦА СЕ ЗАЕМАТ ДА ПРОЧИСТВАТ ГРАДА И СЕЛАТА, УЖ ОТ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА.А ИЗТРОВИХА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ НА ЦЕЛИ КВАРТАЛИ.ТО НЕ БЯХА МАРКОВИ КУЧЕТА ,КОТКИ , С ПАСПОРТИ ,ГЛЕДАНИ ПО- НАЙ ДОБРИЯ НАЧИН И БЕЗ ДА ПРЕЧАТ НА НИКОЙ.ОКОЛО КОНТЕЙНЕРИТЕ И ПО УЛИЦИТЕ СЕ НАПЪЛНИ С ИЗХВЪРЛЕНИ ТРУПОВЕ НА ЖИВОТНИ.НАРАНИХА ТОЛКОВА ДЕЦА И ТОЛКОВА СЕМЕЙСТВА,А НЕ ПОМИСЛИХА ,ЧЕ ТАМ ИГРАЯТ ДЕЦА,ЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПИПНЕ БЕЗ ДА ИСКА.НО...ЕТО ЛОШОТО СЕ СЛУЧИ.И СЕГА ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ,АМИ НАПРАВО ДА ОБРАЗУВАТ ДЕЛО СРЕЩУ ИЗВЕСТЕН А НЕ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ.
Симеонова14:27 - 27.03.2013
На 06.03.2013 г. беше отровено и нашето куче(породиста немска овчарка).Живеем на същата улица.Най- вероятно е рецидив и трябва да се проследи случая, защото може още хора и животни да пострадат.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//