Коронавирус ваканция от делата в Районния съд в Благоевград до 11.04.

Снимка: Infomreja.bg

Указва на съдиите за посочения период да пренасрочат делата

Районен съд – Благоевград, преустановява насрочените открити съдебни заседания за един месец до 11.04.

Районният съд в Благоевград, с председател Вера Коева, преустановява разглеждането на насрочените открити съдебни заседания за период от един месец, считано от 11.03.2020г. до 11.04.2020 г. включително, с изключение на делата по чл.329, ал.3 от ЗСВ.

Указва на съдиите за посочения период да пренасрочат делата, съобразно утвърдените графици за заседанията.

При провеждане на заседания през този период, по възможност същите да се провеждат само в зали № 3 и № 4 и след всяко заседание да се извършва дезинфекция и проветряване на помещенията.

Страните по делата и техните процесуални представители ще бъдат уведомени по надлежния процесуален ред при последващо насрочване на открити съдебни заседания по пренасрочените за този период дела.

Отменят се приемните дни на административния ръководител на съда за посочения период.

За посочения период оплаквания, жалби, искания и др. гражданите могат да отправят по телефон, факс или на посочената ел.поща на съда, по който дистанционен начин своевременно ще им бъде отговорено.

Взетите мерките са с цел гарантиране здравето на работещите съдии и служители в Районен съд - Благоевград и ограничаване разпространението на COVID 19, затова от Районен съд – Благоевград апелират гражданите: стриктно да се спазва пропусквателния режим в сградата и помещенията, ползвани от Районен съд - Благоевград, като служителите от ОЗ „Охрана“ осъществяват ежедневен строг контрол.

Районен съд - Благоевград, апелира към всички граждани и процесуалните им представители да спазват препоръките и указанията на компетентните здравни органи за ограничаване разпространението на вирусното заболяване, като ги умолява да се въздържат от посещение в Съдебната палата, ако характера и вида на посещението не изискват личното им явяване, особено при наличие на данни за здравословно респираторно заболяване и повишена температура.

Справки по делата може да се извършват освен чрез посочените електронни адреси и на следните телефони: служба Деловодство“ на телефон 073 8896434/за граждански дела/ и 073 8896451 /за наказателни дела/, а при необходимост от документ, могат да получат същия на електронен адрес или факс.

Гражданите и адвокатите могат да правят справки и чрез електронните пощи на гражданско деловодство – [email protected] и на наказателно деловодство – [email protected] .

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK