Концерт на Теодосий Спасов омагьосва публиката в Разлог

снимки: Община Разлог

На 17 август на централния площад в Разлог Теодосий Спасов ще изнесе концерт заедно със струнен квинтет „Огънят на Орфей”. Виртуозният изпълнител на кавал гостува на планинския град по повод Международната лятна академия „Огънят на Орфей”.

Втора седмица Разлог е център за млади и талантливи хора от цял свят, които се учат на изкуство от международно признати преподаватели. В седмото издание на Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” се провеждат майсторски и творчески класове по музика, литература, фолклор, изобразително изкуство, театър и други.

През изминалите дни в Разлог се проведоха мултижанров концерт на млади таланти от „Огънят на Орфей”, концерт на майсторски клас по универсално пеене с Наташа Миркович, концерт на класовете по народно пеене с Бинка Добрева, народни ансамбли и оркестър с Пейо Пеев и Стоян Пауров, гайда с Костадин Атанасов и със специалното участието на Кристиане Карам от САЩ.

В многофункционалната зала на културния дом в Разлог бе представената книгата „Музика от Храма” на Евгения Тагарева с участието на млади литературни и музикални таланти. Публиката посрещна с много аплодисменти премиерата на театралния спектакъл „ВАЙ  ГУГУ” по идея на Ива Попова.

До гала концерта на талантите от лятна академия, който ще се проведе на 18 август, жителите и гостите на Разлог могат да се насладят на представление на класа по театър, пантомима и танц с Невена Денчева и Деница Гергиникова на 15 август.

На 16 и 17 август ще се проведат вокално-инструментални концерти на класовете по пиано с Татяна Левитина, цигулка с Мичо Димитров, виолончело с Георг Баич, оперно пеене с Лилия Илиева, кларинет и камерна музика с Росен Идеалов и тромпет с проф. Васо Ристов. На 17.08.2013 г.  е концертът на Теодосий Спасов с млади таланти от „Огънят на Орфей”.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//