Кой ще бъде мандатоносител на Петков и Василев?

Снимка: БГНЕС

Отговорът се очаква в неделя

Неофициално - три партии се спрягат за мандатоносител на политическия проект на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев.

Кой ще помогне на новите играчи да влязат в битката за 47-ото народно събрание?

Две срещи и две оферти. Така председателят на партия „Екогласност” Емил Георгиев обобщи разговорите си с Кирил Петков и Асен Василев. Които, по думите му, са искали да използват партията, за да се явят на изборите.

„Преди около 12-14 дена бяхме потърсени от техен представител. Този човек дойде като представител на Министерство на образованието. Каза, че те държат на всяка цена да поемат цялото ръководство на „Екогласност”. При което аз му казах – „разговорът свърши”, разказва председателят на „Екогласност” Емил Георгиев.

Следва нова среща. Този път с Кирил Петков, но предложението е било различно.

„Той дойде тук, много усмихнат, много весел. Започнахме разговора отначало. Тогава те предложиха да влязат в ръководството. Казах, че и това е невъзможно. Те щели да поемат изцяло финансирането и да ни предложат места. На мен ми предложиха да поема Хасково и още едно място”, казва Георгиев.

По думите му - отново отказва офертата и разговорът приключва.

И ако „Екогласност” не са намерили допирни точки с Петков и Василев, то от партия МИР виждат общо бъдеще с новия проект, но остават лаконични около конкретните разговори.

„Тепърва другата седмица ще видим как ще направим промяната”, заяви председателят Симеон Славчев.

Към момента от партията не потвърждават, но и не отричат. Славчев казва, че е нямало разговори, но имало общи виждания.

Одобрение за намеренията на Петков и Василев идва и от партия „Волт”. Които също отричат към този момент да са преговаряли за общо явяване на изборите.

„Към момента ние нямаме връзка с Петков и Василев. Зз лично бих препоръчал на борда на „ВОЛТ” да преговаря с тях двамата, защото техния профил е страшно близък до нашия”, каза Настимир Ананиев.

А отговорът на въпроса – с коя партия Кирил Петков и Асен Василев се очаква да дадат тази неделя. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK