Кои ще са новите собственици на ЦСКА

Снимка: LAP.bg

Последните седмици са доста динамични за „червения“ отбор

Последните седмици са доста динамични за „червения“ отбор. След отстъпването на руския нападател Али Соу на руския „Ростов“ фенската фракция „Офендърс“ изрази своето недоволство, набеждавайки двамата собственици, Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, че главната им цел е печалба, вместо развитие и триумф на ЦСКА.

Двамата бизнесмени реагираха светкавично с изявление, че прекратяват дейността си в ЦСКА и са готови да предоставят своите акции на желаещите нови собственици без да търсят собствена изгода в това. Превхрърлянето може да се осъществи срещу 76 хиляди, каквато е номиналната стойност на акциите, или безвъзмездно с акт за дарение.

Тези твърдения бяха подкрепени и от адвоката на клуба Станислав Трендафилов. Той допълва, че цялата документация по трансфера на собственост вече е готова и чака да бъде попълнена от новия собственик.

Христо Стоичков остава без коментар върху темата. Вместо това той активно показва в социалните мрежи своята подкрепа към отбора, за да надъха играчите за предстоящия мач срещу Локо Пловдив. Засега коефициентите са балансирани и няма ясен победител. Вижте какви са коефициентите и какви залози можете да поставите на bukmeikariotchuzhbina.com.

Спекулации за новите собственици се въртят около Данаил Ганчев и Диян Инджов, синовете на съответно Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, както и около легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Законът налага първо акциите да се предложат на другия собственик на клуба, именно Христо Стоичков, който притежава 20%. След него идват дребни акционери с по 4%. Камата все още не се е изявил по темата дали смята да се възползва от отворилата се възможност.

Новите собственици ще придобият клуба без никакви задължения. Ганчев и Инджов обещаха да изчистят всичко дължимо в рамките на 10 дена, след като обявиха своето оттегляне. Голяма роля за погасяването на дълговете ще изиграе и причината за скандала – трансфера на Али Соу.

За 5-те си години в ЦСКА Гриша Ганчев спечели единствено Купата на България, докато отборът бе в „В“ група. След обединението с Литекс и връщането на „червените“ в Първа лига най-големият успех на ЦСКА е класирането на второ място и влизането в групите на Лига Европа.

С наближаването на Общото събрание миналата събота последва вълна от призиви Инджов и Ганчев да не се оттеглят от поста си, като освен фенове на „червените“ се включиха и легендите Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Георги Велинов, Димитър Якимов, Аспарух Никодимов и Стоян Йорданов. Фракцията „Офендърс“ запази своята позиция по въпроса. На събранието не е планирано да се обсъжда смяната на собствениците, но ще се гласува смяна на името на отбора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK