Кметът на Ловеч, Корнелия Маринова: Честит Световен ден на водата!

Снимка: Infomreja.bg

Честит професионален празник на всички работещи в системата!

Уважаеми българи, уважаеми жители на град Ловеч,

Честит Световен ден на водата и професионален празник на всички работещи в системата!

Нашият древен и с национално значение град Ловеч има честта в него да се отвори единственият си по рода Виртуален музей на водата върху древната баня Дели Хамам в кв. "Вароша", която е реконструирана в автентичния й вид и известна с водни атракции.

Виртуалният музей е обект, изключително интересен по своето значение и предназначение. Той се явява туристическа атракция, върху воден фон изникват красиви картини, демонстрират се водни атракции, филми и картини, свързани с историята на нашия град.

Всяка година на 22 март светът празнува Деня на водата. Този ден получи много голяма популярност с цел да привлече вниманието на обществото върху екологията и качеството на този природен ресурс, без който животът би бил невъзможен.

Това се доказва и днес. От качеството на водата зависи здравето на всички нас, здравето на цялото човечество, както и на природните екосистеми, с които ние, хората, сме неразривно свързани.

Човешката дейност е отговорна за замърсяванията на водата през цялата световна история, та и досега. В резултат на подобни безотговорни дейности водата намалява, а качеството ѝ е опасно за здравето ни.

Водата е ключ към нашето здраве и благоденствие!

Нека бъдем максимално отговорни и да се замисли как да я опазим за бъдещите поколения, защото тя е  жизненоважна. Да помним думите на Сент Екзюпери, който казва: „Вода, ти не си необходимост, ти самата си живот.”

По този повод се обръщам към всички, които полагат всекидневни грижи за водата, както и към моите колеги, за да им пожелая здраве, дълголетие и още по-голяма отговорност в тяхната работа!

Бъдете здрави!

 

Корнелия Маринова,

Кмет на община Ловеч

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf