Кирил Милов е борец номер 1 на България за 2022 г.

Снимка: БГНЕС

През този сезон националът взе сребро на Световното първенство в класическия стил

Европейският шампион Кирил Милов бе определен за борец номер 1 у нас за годината от родната федерация и президентът ѝ Христо Маринов, предава БГНЕС. През този сезон националът в категория до 97 килограма взе и сребро на Световното първенство в класическия стил.

„За първи път печеля тази награда и съм много горд", каза Милов. "Не мога да определя кой връх през тази година беше най-голям за мен, но най-емоционалният бе от световното първенство. Дни преди това загубих баща си, въпреки това успях да намеря сили и да взема отличието. От постижението си на европейското също съм много горд, защото станах първи, без да дам точка на съперниците си. За догодина предстоят отново европейско и световно първенство, което ще бъде и първа олимпийска квалификация. Първите петима взимат квота за игрите в Париж. Надявам се да съм сред тях. Не обичам да говоря преди голямо състезание, защото имам горчим опит, все нещо ми се случва.... Но няма невъзможни неща!“, допълни борецът.

Тройката допълват Едмонд Назарян, който стана №1 в Европа при юношите в класическия стил и взе сребро на европейското и на световното при мъжете, както и Тайбе Юсеин, №1 в Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK